AIS

Kundereferanse Asker International School

Bakgrunn

Høsten 2022 kom iqonic i kontakt med Stiftelsen Asker International School. Vi møtte en innovativ, engasjert og fremoverlent rektor, Robert Browne. Robert fortalte at skolen hadde vokst ut av eksisterende lokaler og var i prosess med å ferdigstille nye lokaler i Gamle Borgenvei i Asker.

De nye lokalene hadde tidligere huset et stort internasjonalt oljeselskap og var under full rehabilitering og tilpassing til skolelokaler. Skolen gikk fra eldre lokaler på Ca. 3500 kvadratmeter til et nytt og tilpasset bygg på over 10 000 kvadratmeter.

 

Robert fortalte om en skole der læring og oppdagelser går hånd i hånd. Særlig var Robert  opptatt av at innovasjon og teknologi kunne brukes for å inspirere elevene i større grad. Robert har IT teknisk bakgrunn og hadde gjort seg opp mange tanker om hvordan interaktive digitale løsninger kunne bidra til et spennende samlingspunkt på skolen. Det kom raskt frem at den nye bibliotekdelen i skolen kunne benyttes til dette. 

Robert hadde også en del tanker om hvordan skolen kunne kommunisere med andre skoler, som Asker International School  samarbeider med. AV, videokonferanse og digitale flater var derfor avgjørende for en vellykket kommunikasjon utad. 

Vi dro fra det første møtet med Robert med en oppgave. Finn gode kostnadseffektive løsninger som dekker våre behov for innovasjon interaktivitet og læring.  

 

Samarbeidspartnere

Etter en del sonderinger i markedet falt valget på 3C Technology som underleverandør av alle AV og interaktive løsninger til skolen. 3C Technology viste til et vel av produkter og tjenester som passet veldig godt inn i leveranseprosjektet. Etter flere presentasjoner og tilbudsrunder fikk iqonic ordren om leveransen sammen med en totalleveranse på kabling, WIFI, nettverk og sikkerhet for hele bygget. 

3C Technology leverte videokonferanse i et eget multirom med 3 skjermer, her har fleksibilitet og bilde/lyd stått i høysetet. Rommet skal kunne deles av og brukes som enten en multi videokonferanseløsning, eller et stort samlingsrom. Rommet ligger ut mot inngangspartiet av bygget og blir således et sterkt utrykk utad for skolens satsning på digitale flater.

 

 

I biblioteket er det levert og installert et eget interaktivt gulv. Gulvet gjør at at elevene kan spille enkle spill ved å benytte hele kroppen over en interaktiv, digital flate. Bilde er basert på overprojeksjon med sensorteknologi.

Det er også levert mange andre spennende løsninger hos Asker International School.

Vi kan nevne en stor 3D vifte som står i adkomstområde, et eget lytterom med fastmontert nettbrett der en eller flere elever kan lytte til lydbøker, med tilpasset lyd for konsentrasjon og innlevelse. 

Det finnes også egne retningsbestemte høyttalere over inngangspartiet som lar deg høre Robert sin velkomsthilsen ved adkomst. Sammen med flere både større og mindre infoskjermer, føler du som besøkende eller elev at Asker International School har tatt sin digitaliseringsreise på alvor.

I kjelleretasjen har Asker International School laget et stort allrom. Dette allrommet har løpebaner og mykt underlag for elevene der de kan ha fysisk aktivitet. 

Midt i dette rommet er det installert en knivskarp laserprojektor fra Epson med et motorisert lerret og eget rack for automatisering. Dette rommet blir et fleksibel oppsett der rommet raskt skal kunne fungere som et auditorium for skolen fremover.

Disse løsningene sammen med digitale flater som infoskjermer gjør at skolen fremstår som moderne og høyteknologisk. 

“Asker International School (AIS) collaborated with iqonic in
the transition of AIS to a new facility, where a new IT infrastructure needed
to be put in place. 
 
Communication with iqonic was clear from the outset. They brough clarity, a ‘can do’ mindset and most importantly an understanding of our financial framework and what we could afford as an organisation.  iqonic helped establish a new wireless network within the
timeframe agreed and put us in contact with other third party companies to help us find a IT solution that fit our needs and our growing vision.  

I would be happy to recommend Iqonic to any organisation
looking for a comprehensive IT solution for their company. “

Robert Browne

 

Nettverk, WIFI og Sikkerhet

De nye lokalene i Gamle Borgenvei i Asker er et moderne bygg der det tidligere var et stort internasjonalt oljeselskap, når bygget ble satt opp ble det etablert en egen fiberring som knytter samtlige etasjer, og byggets 3 seksjoner sammen. I de 2 seksjonene skolen disponerer finnes det ikke mindre en 8 datarom hvor hver etasje termineres via fiber.

Det ble valgt en løsning der hver etasje har 2 stk switcher med 2 store hovedswitcher i første etasje. 

Videre er det plassert et uttal trådløse aksesspunkter rundt om i bygget. I forkant av installasjonen ble det utført en egen måling av plantegninger med “heatmaps” av byggets soner for trådløst utstyr. 

Asker International School har over 700 elever og mange lærere samt administrasjon. Det var derfor viktig å velge utstyr som var beregnet for både antall brukere og høy datatrafikk, som kunne skaleres videre etter behov. 

Valget falt på Zyxel som leverandør av switcher, brannmur og trådløse aksesspunkter. Bakgrunnen for dette er Zyxel sin svært gode erfaring med særlig skoler og skolebygg samt en meget god pris kontra ytelsesfaktor. Teknologien for trådløse aksesspunkter passer veldig godt inn i et bygg med mange etasjer og behov for bred dekning av signaler. I tillegg er Zyxel sin Nebula plattform markedsledende innen brukergrensesnitt og tilpasning.

Skolens WiFi løsning består av ekte WiFi 6 punkter, med Zyxels smart antenne teknologi. Denne teknologien gjør at overgangen mellom ulike frekvenser skjer etter behov for datastrøm, og justeres automatisk i forhold til hvor mange brukere som er innenfor sonen til hvert enkelt punkt. Disse WiFi punktene har også et eget innebygget 4G og 5G filter som fjerne forstyrrelser fra mobiltelefoner. 

 

Sikkerhet er så klart satt i høysete med brannmur som er konfigurert i samarbeide med Zyxel. Det er veldig viktig med riktig innholdsfiltrering og nok data gjennomstrømming for å møte skolens mange brukere og ikke minst ulike enheter. Zyxel USG brannmurene er skalert for intil 1000 brukere og møter de aller høyeste kravene til sikkerhet. USG serien har AI-drevet skyintelligens for å betjene flerlagsbeskyttelse som sandboxing, anti-malware, DNS/IP/URL-filtrering, IPS og applikasjonsovervåkning.

Vi er svært takknemlige og stolte over prosjektet vi har gjennomført hos Asker International School. Vi takker Robert og teamet hans for tilliten og ser frem til et videre gjensidig fruktbart samarbeide i fremtiden.

 

Scroll to Top