Møteromsutstyr sertifisert for Microsoft Teams

Møterommet er og blir et av de viktigste, fysiske samhandlingsverktøyene til de fleste virksomheter. Det er her det ofte legges planer, utvikles strategier og gjennomføres idemyldring. Møterommet er derfor et av de mest verdiskapene rommene for videre vekst og utvikling av selskapet. Microsoft har sertifisert møteromsutstyr for Teams å sikkre at møteopplevelse er så smidig som mulig.

Med Covid 19 pandemien hvor alle ble flyttet på hjemmekontor, ble møterommene stående tomme, men utviklingen av digitale møteplasser som feks Microsoft Teams fikk en utrolig vekst på kort tid. Microsoft fulgte opp med både nødvendig og spennende funksjonalitet, som nå gjør at man kan møte andre på tross av store avstander og fragmentert arbeidsstyrke. Vi samhandler nå på en mer profesjonell måte en tidligere. Les mer om samhandling her.

Nå er vi så og si tilbake til normalen, men digitale møter har blitt standarden og forventningen til møterommet er høyere en noensinne. Det skal være lett å koble seg til. Lyden må være perfekt, kamera skal ha gnistrende bilde som følger den som snakker. Det bygges stadig inn mer avansert funksjonalitet og teknologi inn i kamerasystemene, og prisene har sunket betraktelig de siste årene.

Microsoft har for lengst kommet med Teams sertifisert hardware og enheter som hodesett, møteromskameraer og mikrofoner. I tillegg har Microsoft lansert sertifiserte skjermer, vi skal se litt på det typiske utstyret du bør vurdere i ditt møterom og hvorfor. 

Intelligente kameraer

Intelligente kameraer som er sertifisert for Microsoft Teams rom har spesiell AI funksjonalitet som sporer og rammer inn personer som er aktive i møtet. Av leverandører kan vi nevne Jabra, Logitech, Neat, Yealink, Poly og Huddly.

Hva definerer et intelligent kamera

De nye kameraene på markedet har automatisk innramming av alle deltagerne i et møte. Ved å benytte AI kan kameraene detektere bevegelser, lyd og avstand slik at fokuset hele tiden er på den som snakker i rommet. Dette gir en mye bedre opplevelse av å interagere med de andre deltagerne.

Kameraene kan levere flere videostrømmer samtidig i egne videofelt i Teams. Både for den eksterne deltakeren, men også et for panoramastrøm av hele møterommet. Samtidig kan det leveres egne strømmer for den enkelte interne deltager. Dette gir en bedre flyt, oversikt og ikke minst engasjement hos deltagerne.

Disse nye funksjonene fungerer sammen med Microsoft Teams Smart høyttalere, som er høyttaler- og mikrofonsystemer som identifiserer hvem som snakker. Løsningene gjør at man virkelig optimaliserer møteopplevelsen for de eksterne deltakerne.

Microsoft har nå egne krav til produsentene som igjen gjør at disse nå konkurrerer om enda bedre funksjonalitet og lavere pris. Dette kommer deg som kunde til gode. 

Teams sertifiserte skjermer

Det dukker nå også opp sertifiserte Teams skjermer. Dette er skjermer som har innebygget kamera og lyd, spesielt tilpasset digitale møter. Noen har også en egen Teams knapp som starter møtet med et knappetrykk. 

Andre Teams sertifiserte enheter

Microsoft sertifiserer fortløpende enheter for Teams. Høyttalere, kameraer, skjermer, mikrofoner og hodesett rulles ut fra de store markedsledende leverandørene som feks Logitech, Jabra, Yealink, og Poly. iqonic hjelper deg med den mest kosteffektive møteromsløsningen som dekker dine behov. Vi samarbeider også med installatører som kan tilpasse utstyret til dine lokaler.

iqonic hjelper deg gjerne med å komme i gang med Microsoft sertifisert møteromsutstyr for din virksomhet, ta kontakt med oss her. Våre samhandlingskonsulenter bistår deg fra A til Å, med utvikling av dine møterom. Vi gir deg innsikt i vårt utvalg av riktig utstyr til installasjon og oppsett i ditt Microsoft miljø.

Scroll to Top