Nyheter fra Microsoft inspire – Teams

Microsoft slapp mange nyheter på sin årlige partnerkonferanse, Inspire. Det er tydelig at viderutviklingen av funksjonalitet i Teams er et hoved satsningsområde fremover. Videre følger et utdrag av de mest spennende nyhetene. 

Excel Live

Hovedbudskapet er at Teams blir et utvidet verktøy for å arbeide sammen i ulike applikasjoner. Der vi tidligere delte skjermbilder og hadde en ensidig presentasjon blir det nå mulig for deltagere og endre, komme med kommentarer og samtidig jobbe i innholdet som blir presentert.

Først ut i Microsoft sitt nye Live Share produktområde er Excel Live. Løsningen gjør det lettere å jobbe sammen i regneark under felles Teams møter. Ved å velge Excel live knappen under deleknappen i Teams blir du spurt om du vil dele med alle deltagere, du kan også dele direkte fra Excel, og filen kobles automatisk til det aktive Teams møtet.  

Collaborative Annotations

Collaborative Annotations eller merknader lar deltagere kommentere, tegne eller reagere ut ifra et stort utvalg verktøy som tilgjengeliggjøres via Microsoft Whiteboard. Deltagerne får tilgang til Annotations/merknader menyen og kan starte merknader direkte på innholdet som blir presentert

 

Flere nyheter

Av andre spennende nyheter i Teams kan vi nevne at man nå får muligheten til å sende videobeskjeder en til en, dette skaper igjen et større nærvær ved fragmenterte arbeidsgrupper eller eksterne team. Videre har Microsoft inngått et samarbeider med flere store teknologiselskaper om egne Teams kameraer med innebygget AI. Formålet er å identifisere deltagere og skape en mer sømløs bildehåndtering som er tilpasset formatet med videomøter.

Teams får også mer og bedre funksjonalitet rundt streaming og webinarer, og det beste av alt er at alt dette blir tilgjengelig i løpet av august 2022. 

For mer informasjon om våre samhandlingsløsninger og tjenester kan du lese ved å klikke her

Scroll to Top